İşlənmiş qidalar qadınlar üçün risk yaradır

05:33 - 17 İyul 2024 - DİGƏR

Ultra işlənmiş qidalar (UPF) istehlak edən qadınların otoimmün xəstəliklərdən əziyyət çəkmə ehtimalı daha yüksəkdir. 

Ucnoqta.az xəbər verir ki, bu barədə Daily Mail yazıb. Harvard Universitetində aparılan bir araşdırma göstərdi ki, süni dadlandırıcılar və konservantlarla dolu olan bu qidalardan çox istifadə edən insanların oynaq ağrıları, dəri problemləri və yorğunluğa səbəb olan lupus xəstəliyinə tutulma ehtimalı yüzdə 56 daha çoxdur.

Əvvəlki araşdırmalar göstərdi ki, hazır yeməklər və dondurulmuş qidalar kimi həddindən artıq işlənmiş qidalar xərçəng, Alzheimer və ürək xəstəlikləri də daxil olmaqla həyati təhlükəsi olan xəstəliklərlə əlaqələndirilir.

Xəbər xətti