Evdə hazırlanan konservləşdirilmiş qidalar təhlükəlidir?

05:39 - 4 Dekabr 2024 - DİGƏR

Kardioloq Tamaz Qaqloşvili ürək sağlamlığını necə qorumaq lazım olduğunu və hansı qidaların pəhrizdən xaric edilməli olduğunu izah edib.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, kardioloq ürəyə düzəlməz ziyan vuran məhsullardan danışıb. Beləliklə, həkim onların arasında evdə hazırlanmış konservləşdirilmiş turşular da daxil edib.
Kardioloq xatırladıb ki, konservləşdirilmiş qidalar, o cümlədən duzlu xiyar və duzlu pomidor tərkibində “top gülləsi” olan duzlu məhsullardır.

 "Natriumda yüksək olan qidalar qan təzyiqinə, ateroskleroza, ürək və böyrəklərin fəaliyyətinə mənfi təsir göstərir".
Ona görə də belə məhsulların istehlakı məhdudlaşdırılmalıdır.

Xəbər xətti