Sarımsağın saxlanmasının sirləri hər bir aşpaz üçün həmişə vacib olub. Bu tərəvəzin özünəməxsus dadı və ətri var, lakin onu saxlamaq əsl problem ola bilər.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, bununla belə, altı aydan sonra belə təzə sarımsaqdan həzz almağa imkan verəcək bir neçə ağıllı fənd var.
Tarixən sarımsağın Qədim Misirdə dərman və kulinariya bitkisi kimi istifadə edildiyi məlumdur. Antiseptik xüsusiyyətlərinə və immunitet sistemini gücləndirmək qabiliyyətinə görə qiymətləndirilirdi.
Hələ o zaman insanlar sarımsağın qiymətli keyfiyyətlərini qorumaq üçün düzgün saxlamağın nə qədər vacib olduğunu bilirdilər.
Bir çox insan sarımsağın təravətini uzatmaq ümidi ilə onu soyuducuya qoyur. Ancaq belə çıxır ki, bu yanaşma çox güman ki, bu məhsulda cücərməyə və ləzzət itkisinə səbəb olacaq. Peşəkar aşpaz Cerri Ceyms Stounun fikrincə, sarımsağı saxlamaq üçün ən yaxşı yer otaq temperaturunda sərin, quru yerdədir.
Onun məsləhətinə görə, sarımsağı rütubəti yüksək olmayan və minimum işıqlı yerdə saxlamaq lazımdır. Uyğun yer tezgahın üstündəki səbət və ya birbaşa günəş işığından qorunan bir rəf ola bilər.
Lakin sarımsağı soyuducuda saxlamaq onun cücərməsinə və acı dadına səbəb ola bilər ki, bu da keyfiyyətini pisləşdirə bilər.
Buna görə də, sarımsağı aylarca təzə saxlamaq üçün soyuducu yerinə işıqlı, yaxşı havalandırılan sərin yer seçməlisiniz. Bu, yeməkdə sarımsaqdan istifadə edərkən xoşagəlməz sürprizlərdən qaçmağa və onun bütün faydalı xüsusiyyətlərini qorumağa kömək edəcəkdir.
Unutmayın ki, məhsulların düzgün saxlanması onların keyfiyyətinin qorunmasının açarıdır.
Mütəxəssislərin tövsiyələrinə əməl etməklə və evdə yeməklərin saxlanmasının qayğısına qalmaqla özünüzü və yaxınlarınızı hər zaman təzə və dadlı yeməklərlə sevindirə bilərsiniz.