Yenidən qaynadılan su: Dəyişikliklər və nəticələr

08:48 - 27 Yanvar 2025 - DİGƏR

Heç düşünmüsünüzmü, suyu bir neçə dəfə qaynadanda nə olur? Belə suyu təhlükəsiz içə bilərsinizmi? 
Su, şübhəsiz ki, həyati bir resursdur, lakin biz nə qədər tez-tez qaynamağımızın onun tərkibinə necə təsir etdiyini düşünürük? 

Ucnoqta.az xəbər verir ki. suyun yenidən qaynadılması kimyəvi tərkibini dəyişə bilər və buna görə də keyfiyyətinə təsir göstərə bilər.

Bununla belə, suyun yenidən qaynadılmasının arzuolunmaz dəyişikliklərə səbəb ola biləcəyini xatırlamaq lazımdır. Qaynama prosesi zamanı suyun bir hissəsi buxarlanır, bu da kimyəvi qalıqların konsentrasiyasına səbəb ola bilər.

Həmçinin, yüksək kalsium ehtiva edən suyu yenidən qaynatsanız, bu təcrübədən qaçınmaq istəyə bilərsiniz. Bu, sağlamlığınıza mənfi təsir göstərərək böyrək daşları və öd daşı kimi müxtəlif problemlərə səbəb ola bilər.

Onu da qeyd etmək lazımdır ki, bir neçə dəfə qaynadılmış sudan istifadə etsəniz, içkinin dadı dəyişə bilər. Təzə suda çox miqdarda qaz var, qızdırıldıqda mayenin turşuluğuna və müvafiq olaraq içkinin dadına təsir göstərə bilər.
Beləliklə, suyunuzu yenidən qaynatmazdan əvvəl onun keyfiyyətinə və mümkün nəticələrinə diqqət yetirin.

Xəbər xətti