Yaşıl çay bütün dünyada geniş yayılmazdan əvvəl əsrlər əvvəl Çində istifadə edilmişdir.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, stimullaşdırıcı olan kofein həm qəhvədə, həm də yaşıl çayda mövcuddur. Lakin onların tərkibindəki kofeinin miqdarı dəyişir. Qəhvə yaşıl çayla müqayisədə daha çox stimullaşdırıcı ehtiva edir.
Və balansı qorumaq və bədəndə icazə verilən kofein dozasını aşmamaq üçün bunu bilmək vacibdir.
Hər iki içki, yaşıl çay və qəhvə, orqanizmə müsbət təsir göstərən çoxlu miqdarda faydalı antioksidantları ehtiva edir. Sərbəst radikallar, əgər onların çoxluğu varsa, insan sağlamlığına zərər verə bilər və antioksidanlar bu proseslərlə mübarizə aparmağa kömək edir.
Yuxusuzluq və ya narahatlıqdan əziyyət çəkənlər üçün yaşıl çay daha az kofein məzmunu nəzərə alınmaqla daha yaxşı seçim ola bilər. Və məhsuldarlığınızı və diqqətinizi artırmaq lazımdırsa, o zaman qəhvə əvəzolunmaz köməkçiyə çevriləcəkdir.
Beləliklə, yaşıl çay və qəhvə arasında seçim sizin ehtiyaclarınızdan və həyat tərzinizdən çox asılıdır.