Böyük miqdarda qurudulmuş meyvələr piylənməyə səbəb olur
Qidalanma mütəxəssisləri hesab edirlər ki, qurudulmuş meyvələr təzə meyvələrə əla alternativdir, çünki onlar bütün faydalarını saxlayırlar.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, diyetoloq İrina Bıvşeva qurudulmuş meyvələrin həqiqətən inanıldığı qədər sağlam olub olmadığından danışıb.
Məlumdur ki, qurudulmuş meyvələr təzə meyvələrə əla alternativdir, çünki onlar bütün təbii faydaları, o cümlədən orqanizm üçün lazım olan vitamin və mineralları saxlayırlar.
Nəticədə, onlar immunitet sistemini gücləndirməyə və sağlamlığı yaxşılaşdırmağa kömək edirlər.
“Bundan əlavə, quru meyvələr tez-tez qəlyanaltı kimi istifadə olunur, bədəni lazımi enerji ilə təmin edir. Həmçinin, bir neçə xurma və ya əncir əhvalınızı yaxşılaşdırmağa kömək edəcək”, - diyetoloq bildirib.
Unutmayın ki, qurudulmuş meyvələr liflə zəngin olduğundan həzm sisteminin sağlamlığını dəstəkləyir. Mütəxəssis qeyd edir ki, qurudulmuş meyvələr şirniyyatları əvəz edə bilər, bu da sağlamlığa faydalı təsir göstərəcəkdir.
Ancaq qurudulmuş meyvələrin bütün faydalarına baxmayaraq, məhsulun həddindən artıq istifadəsinin sağlamlıq üçün təhlükəli olduğunu xatırlamaq lazımdır.
Dietoloq xatırladıb ki, qurudulmuş meyvələrdə çoxlu təbii şəkər var, ona görə də onların həddindən artıq istehlakı qanda şəkərin səviyyəsinin artmasına və əlavə çəki qazanmasına səbəb ola bilər.
Təhlükə istehsalında konservantlardan və digər əlavələrdən istifadə edilən keyfiyyətsiz məhsullardan qaynaqlanır. Onlar tez-tez qurudulmuş meyvələrin saxlanma müddətini uzatmaq üçün istifadə olunur.
Həmçinin, qurudulmuş meyvələr, meyvələrin özləri kimi, allergiyaya səbəb ola bilər.