Sarımsaq həmişə yeməkdə əvəzolunmaz ədviyyat hesab edilmişdir. Ancaq yeməklərdə istifadə edilə bilən təzə sarımsaq tapmaq həmişə mümkün deyil. Buna görə də bir çox insan mağazalardan alına bilən qurudulmuş sarımsağa diqqət yetirir.
Ucnoqta.az bildirir ki, çox vaxt qurudulmuş sarımsağın faydalılığı ilə bağlı mübahisələr azalmır və biz bu məsələni daha ətraflı nəzərdən keçirməyə qərar verdik.
Sarımsağın sənaye miqyasında qurudulması prosesi bir neçə mərhələdən ibarətdir. Onlardan biri ən yumşaqlardan biri hesab edilən sublimasiyadır. Təzə sarımsağa xas olan qida maddələrinin çoxunu qoruyub saxlamağa imkan verir. Buna görə mütəxəssislər tez-tez qranullarda dondurulmuş qurudulmuş sarımsağa diqqət yetirməyi məsləhət görürlər, ölçüsü də vacibdir.
Tarixən sarımsaq Qədim Misirdə və Qədim Romada ədviyyat və dərman kimi istifadə edilmişdir. Bir çox faydalı xüsusiyyətlərə malikdir və bütün dünyada yeməkdə geniş istifadə olunur. Qurudulmuş sarımsaq, faydaları ilə bağlı mübahisələrə baxmayaraq, hələ də sağlamlığı qorumaq üçün çox vacib olan fenolik birləşmələr, antimikrobiyal maddələr və mineralları ehtiva edir. Buna görə də, bəzi hallarda, xüsusilə təzə sarımsaq əlində deyilsə, təzə sarımsağa yaxşı alternativ ola bilər.
Xatırlamaq lazımdır ki, qurudulmuş sarımsağın faydaları ilə bağlı mübahisələrə baxmayaraq, hər bir insan öz dad üstünlüklərindən və bədənin ehtiyaclarından asılı olaraq bu və ya digər növ ədviyyatların lehinə seçim edir. Əsas odur ki, məhsul seçiminə ağıllı yanaşmaq və moderasiya haqqında xatırlamaqdır.