"Brokoli" adı italyanca "brokkolo" sözündən gəlir, bu da "düzləşdirilmiş gül kələm" deməkdir. Brokolinin adı qədim Roma əlyazmalarında çəkilir və yeməkdə onun haqqında ilk xatırlatma 14-cü əsrə təsadüf edir.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, doktor Myasnikovun fikrincə, brokoli həzmə, toxunulmazlığa faydalı təsir göstərən və hətta antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malik unikal vitamin və mikroelementlər kompleksini ehtiva edir. Ancaq bu hamısı deyil. Bu tərəvəz bəzi xərçəng növləri və ürək-damar xəstəlikləri ilə mübarizə aparmağa kömək edə bilər.
Bununla belə, bütün brokolinin eyni dərəcədə sağlam olmadığını xatırlamaq lazımdır. Əgər dondurulmuş brokoli almağı planlaşdırırsınızsa, onun rənginə diqqət yetirin. Yaşıl rəng nə qədər zəngin olarsa, bir o qədər çox vitamin saxlayır.
Nəticədə əminliklə deyə bilərik ki, brokoli qida məhsulları arasında bizə sağlamlıq, sevinc və uzunömürlülük bəxş etməyə qadir olan əsl superqəhrəmandır.