Yeməkdən sonra çay: miflər və tövsiyələr

07:48 - 18 Fevral 2025 - DİGƏR

Belə bir fikir var ki, yeməkdən sonra çay içmək mədə şirəsini azaltdığı üçün həzm prosesini çətinləşdirir.

Ucnoqta.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, ancaq bu fərziyyənin elmi təsdiqi yoxdur. Buna görə də yeməkdən sonra çay içmək həzmə heç bir zərər vermir.

Ənənəvi olaraq, bir çox insanlar nahar və ya şam yeməyindən sonra çay içirlər, lakin bunun edilməməsi lazım olduğuna dair bir fikir var. Həkimlər bu barədə nə deyirlər.
Ancaq bilməlisiniz ki, qara çayın tərkibində dəmirin udulmasını pozan tanenlər var. Buna görə yeməkdən sonra yaşıl və ya bitki çayı içmək daha yaxşıdır.

Həqiqətən zərərli olan tam yeməyi çayla əvəz etməkdir. Bu vəziyyətdə içki mədə xəstəliklərinin - qastrit, ülser və pankreatitin inkişafına səbəb ola bilər.
Bu məhsulu hər gün yaşlı insanlar yeməlidir - 100 qram kifayətdir. Sümükləri gücləndirir, tərkibində D vitamini və sink var

Yeməkdən sonra çay içməkdən çox narahat olmayın, lakin qida maddələrinin daha yaxşı mənimsənilməsi üçün yaşıl çaydan yapışmaq daha yaxşıdır. 

Xəbər xətti