Zərərli, yoxsa faydalı… - Kolbasa

07:28 - 18 Fevral 2025 - Xəbər

Ət məhsulları əbədi müzakirə mövzusudur. Hazırlanma üsulundan və inqrediyentlərin keyfiyyətindən asılı olaraq həm dadlı, həm də zərərli ola bilərlər. 

Ucnoqta.az xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, kolbasa və sosiskaların orta səviyyədə istehlakı hətta bədən üçün faydalı ola bilər.
Kolbasa haqqında ilk qeydlər Qədim Romaya gedib çıxır, burada zəriflik hesab olunurdu və zadəganlar arasında məşhur idi.

Ət ləzzətləri bir çox faydalı xüsusiyyətlərə malikdir: onlar zülal və B vitaminləri ilə zəngindir, xüsusən də sinirlərin və qanın düzgün işləməsi üçün zəruri olan B12. Bundan əlavə, bəzi kolbasa məhsullarında bağırsaqlara faydalı təsir göstərən probiotiklər ola bilər.

Bununla belə, vacib bir nüans var. Maksimum fayda əldə etmək üçün lazımsız əlavələr və konservantlar olmadan təbii məhsulları seçmək vacibdir. Sonra kolbasa yalnız dadlı yemək deyil, həm də qiymətli qida mənbəyi ola bilər.

Xəbər xətti