Kərə yağı Qədim Romada tanınırdı, burada onu qiymətli məhsul hesab edərək təkcə yeməkdə deyil, həm də tibbdə istifadə edirdilər.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, bu gün biz kulinariya mütəxəssislərinin ixtirasının simvoluna çevrilmiş, lakin eyni zamanda sağlamlığımız üçün ən təhlükəli məhsullardan biri olduğu ortaya çıxan bir məhsul haqqında danışacağıq. Deyirlər ki, “ateroskleroz ondan başlayır”. Bəli, düz təxmin etdiniz, biz yağdan danışırıq. Bu məhsul yeməkdə geniş istifadə olunur, lakin həkimlər onunla sayıq olmağa çağırırlar.
Dietoloq, qastroenteroloq Nuriyyə Dianova kərə yağının zərərləri haqqında məlumat paylaşıb. O qeyd edib ki, bu məhsulun tərkibində ürək-damar xəstəliklərinin riskini artıran çoxlu miqdarda zərərli yağlar, o cümlədən təbii trans yağlar var.
Kərə yağının potensial zərərini azaltmaq üçün ekspert onu daha az trans yağları və doymuş yağları olan spredlərlə əvəz etməyi tövsiyə edir. Bu, ateroskleroz və ürək və qan damarlarının digər xəstəliklərinin inkişaf riskini azaltmağa kömək edəcəkdir.