Pendiri dondurmaq mümkündürmü: miflər və reallıq

06:07 - 17 Fevral 2025 - Cəmiyyət

Bəziləri dondurulmuş pendirin dadını itirdiyini və istehlak üçün yararsız hala düşdüyünü iddia edir, digərləri isə bunun məhsulu uzun müddət soyuducuda saxlamaq üçün əla üsul olduğunu iddia edir. 

Ucnoqta.az xəbər verir ki. mütəxəssislər, pendiri dondura biləcəyinizi, çedar, quda və ya mozzarella kimi sərt və yarı sərt çeşidlərin ən yaxşı seçim olduğunu söyləyirlər. Ancaq pendirinizi dondurucuya qoymazdan əvvəl nəzərə alınmalı olan bir neçə şey var. Pendirin görünüşünü və toxumasını poza biləcək şaxtanın əmələ gəlməməsi üçün məhsulu düzgün qablaşdırmaq vacibdir.

Ərimə vaxtı gəldikdə, pendiri bir neçə saat və ya hətta bir gecədə soyuducuya qoymalısınız. Tədricən defrost etmək məhsulun dadını qorumağa kömək edəcəkdir. Beləliklə, dondurulmuş pendir əsas tərkib hissəsi olmayan və əriməsi tələb olunan yeməklərin hazırlanmasında uğurla istifadə edilə bilər.

Xəbər xətti