Düyü Asiya ölkələrində əsas məhsuldur və dünya əhalisinin əksəriyyətinin ən mühüm qida mənbələrindən biri hesab olunur.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, diyetoloq Anastasiya Kostomaxa düyü seçərkən onun rənginə və dənlərinin keyfiyyətinə diqqət yetirməyi tövsiyyə edir. Çatlar və qüsurlar olmadan solğun rəngdə olmalıdırlar.
Mütəxəssis eyni ölçülü düyülərə üstünlük verməyi tövsiyə edir, bu, yemək zamanı vahidliyə zəmanət verir. Düyünün təravətini və faydalı xüsusiyyətlərini qorumaq üçün onu düzgün saxlamaq da vacibdir.
Mütəxəssis düyünü quru, sərin, birbaşa günəş işığından qorunan yerdə saxlamağı məsləhət görür. Hava keçirməyən konteyner, artıq nəmin qarşısını almağa və məhsulu həşəratlardan qorumağa kömək edəcəkdir. Yadda saxlamaq lazımdır ki, düyü qoxuları udmaq qabiliyyətinə malikdir, ona görə də onu ayrıca saxlamaq lazımdır.
Düyünün saxlanma ömrü onun müxtəlifliyindən asılıdır, lakin orta hesabla 6 aydan 12 aya qədərdir. Mükəmməl düyü hazırlamaq üçün, artıq nişasta və kiri təmizləmək üçün yeməkdən əvvəl onun yuyulması tövsiyə olunur.