Bişirilməzdən əvvəl toyuq əti yuyulmas: Zərər və ya fayda?

06:20 - 7 Fevral 2025 - Cəmiyyət

Bişirməzdən əvvəl toyuq yuyulması niyə təhlükəli ola bilər? 
Bu sual aşpazlar və mütəxəssislər arasında çoxlu mübahisələrə səbəb olur. Bir otaqda qətiyyətli "yox", digərində - təkidli "hə" eşidəcəksiniz. Bunu anlamağa kömək etmək üçün gəlin quş əti bişirməzdən əvvəl yuyulmağın müsbət və mənfi tərəflərini birlikdə araşdıraq. Göründüyü kimi, burada bəzi incəliklər və sirlər var ki, onları bilmək lazımdır.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, son tədqiqatlar göstərdi ki, toyuq ətini bişirməzdən əvvəl yumaq nəinki həmişə təhlükəsiz deyil, həm də bəzi hallarda müəyyən sağlamlıq riskləri yarada bilər. Qida Standartları Agentliyinin alimləri müəyyən ediblər ki, toyuq ətinin üzərindəki bakteriyalar su ilə təmasda olduqda bu müalicə olmadan daha çox yayıla bilər.

Buna görə də, toyuq yuyulması yalnız təsirsiz deyil, həm də zərərli ola bilər.
Bununla belə, bir çox mütəxəssis toyuq ətinin su ilə əvvəlcədən yuyulmasının hələ də mövcud olmaq hüququna malik olduğunu təkid edir. Nəzərə almaq lazımdır ki, quş ətinin hazırlanması mümkün qədər gigiyenik və təhlükəsiz olmalıdır. Yadda saxlamaq lazımdır ki, toyuq ətini yuduqdan sonra belə, qida ilə çirklənmə riskini aradan qaldırmaq üçün iş səthlərini hərtərəfli dezinfeksiya etmək və istifadə olunan materialları atmaq lazımdır.

Beləliklə, toyuq ətini bişirməzdən əvvəl yumaq lazımdırmı sualının cavabı hər bir insanın şüurlu seçimindən asılıdır. 

Xəbər xətti