Diyetoloqlar dadını və teksturasını qorumaq üçün dondurulmaması lazım olan 16 məhsulun adını çəkiblər.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, ilk qida dondurulması qədim Çində icad edilmişdir. Qədim çinlilər qidaları dondurmaq üçün təbii dondan istifadə edirdilər ki, bu da onlara qidaları daha uzun müddət saxlamağa və qida xarab olmamasını təmin edirdi.
Dondurulmaması lazım olan bəzi qidalara aşağıdakılar daxildir:
Təzə meyvə və tərəvəzlər: Dondurma dadını və görünüşünü itirə bilər, ona görə də onları təzə saxlamaq daha yaxşıdır.
Süd məhsulları: Bir dəfə defrost edildikdə, onlar toxumasını itirə və ayrıla bilər, bu da onları daha az iştahaaçan edir.
Ət: Ət dondurucuda yaxşı saxlansa da, onun son istifadə tarixi var.
Bəzi şirniyyat növləri: Dondurulduqda şir öz teksturasını itirə və yapışqanlaşa bilər ki, bu da desertin bütün strukturunu pozar.
Ədviyyatlar: Bəzi ədviyyatları dondurarsanız, fərqli dadını itirə bilər. Onları otaq temperaturunda quru yerdə saxlamaq daha yaxşıdır.
Təzə otlar, jele, qızardılmış yeməklər və ya qəhvə kimi qidalar da dondurulmamalıdır, əks halda onların unikal xüsusiyyətlərini və dadını itirmək riski var.
Yadda saxlamaq lazımdır ki, qidanın düzgün saxlanması onun təravətini və faydalı xüsusiyyətlərini uzun müddət saxlamağa kömək edəcək, ona görə də qidanın konservasiya metodunun seçimini diqqətlə nəzərdən keçirməlisiniz.