Kivi qabığı ilə yeyilə bilər - faydalı xüsusiyyətləri

09:15 - 18 Fevral 2025 - DİGƏR

Kivi qabığı ilə yeyilə bilər (və hətta olmalıdır)! 

Ucnoqta.az xəbər verir ki, son tədqiqatlar göstərdi ki, çoxlu faydalı maddələr ehtiva edən bu yaşıl giləmeyvə qabığıdır. Kivi, Kivi cinsinə aid 5 növ uça bilməyən quşların ümumi adı olan Yeni Zelandiya kivi quşunun şərəfinə adlandırılmışdır.

Kivi qabığı vitaminlər, fol turşusu və kaliumun əsl xəzinəsidir. Bu elementlər kivi bədənimiz üçün inanılmaz dərəcədə sağlam giləmeyvə edir. Pulpa ilə müqayisədə qabığın tərkibində daha çox qida var, buna görə də onun istifadəsi ürək-damar sistemini gücləndirəcək, dərini yaxşılaşdıracaq və toxunulmazlığı qoruyacaq.

Əgər siz kivi qabığı ilə dadmaq qərarına gəlsəniz, mütləq ilıq su ilə yaxşıca yuyun. Əgər qabıq çox tüklüdürsə, meyvə fırçası ilə ovuşdura bilərsiniz. Bununla belə, ən yaxşısı əvvəldən hamar səthə malik meyvələri seçməkdir. 

Odur ki, yeməkdən əvvəl kivinin qabığını soymağa tələsməyin, sadəcə olaraq qabığında gizlənən faydalı elementlərlə birlikdə onun şirəli dadından həzz alın.

Xəbər xətti