Tarixən yumurtanın qida dəyəri çox yüksək olmuşdur. Artıq Qədim Romada yumurta müxtəlif kulinariya reseptlərində istifadə olunurdu və məhsuldarlığın və həyatın simvolu hesab olunurdu. Onlar hətta tanrıların xüsusi hədiyyəsi kimi hörmətlə qarşılanırdılar.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, bir çoxumuz böyük yumurtaların ən yaxşı seçim olduğunu düşünməyə şərtlənmişik. Bununla belə, ölçü həmişə həlledici rol oynamır. Ehtimal olunur ki, C2 və C3 kateqoriyalı kiçik yumurtalar orqanizmimiz üçün daha keyfiyyətli və daha sağlam ola bilər.
Bu niyə baş verir? Mütəxəssislərin müəyyən etdiyi kimi, daha böyük yumurtaları adətən yaşlı toyuqlar qoyur və onlar məhsuldarlığı qorumaq üçün əlavələr qəbul etməlidirlər. Nəticədə belə yumurtaların keyfiyyəti aşağı düşür və onlar təbii olmaqdan çıxır.
Yumurta seçərkən təkcə ölçüsünə deyil, həm də məhsulun mənşəyinə diqqət yetirmək lazımdır. Fermalarda yetişdirilən D2 və D3 kateqoriyalı yumurtalar ekoloji cəhətdən təmiz və sağlam olacağını vəd edir.
İstehsalçıya da diqqət yetirməlisiniz. Ən yaxşı seçim etibarlı fermerlərin və məhsullarının keyfiyyətinə əhəmiyyət verən şirkətlərin məhsullarıdır.
Beləliklə, unutmayın, ölçü həmişə vacib deyil! Yumurtaları diqqətlə seçin, məhsulun keyfiyyətinə və mənşəyinə diqqət yetirin.