Qarabaşaq və ətdən hazırlanmış ürəkaçan və dadlı ev kotletləri bütün ailə üçün ideal nahar və ya şam yeməyidir.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, qarabaşaq kotletləri sadə, büdcəyə uyğun, qidalı və ən əsası çox dadlı yeməkdir. Qaynadılmış qarabaşaq yarması və qiymə ətindən hazırlanan bu kotletlər, hətta müasir qastronomiyada da öz aktuallığını saxlayan əsl kulinariya klassikasıdır. Onlar ayrı bir yemək kimi və ya tərəvəz sousu ilə, eləcə də yüngül yan yeməklə - məsələn, salat və ya bişmiş tərəvəzlərlə verilə bilər.
Qarabaşaq kotletləri təkcə qənaətlə bağlı deyil, həm də faydalıdır: yemək zülal, lif, dəmir və sağlam karbohidratlarla zəngindir, ona görə də sağlam pəhrizə riayət edən uşaqlar və böyüklər üçün mükəmməldir.
Tərkibi:
Qarabaşaq kotletləri üçün:
Qaynadılmış qarabaşaq yarması 400 q
Çəkilmiş ət (mal əti və ya qarışıq) 500 q
Yumurta 1 əd.
Soğan 1 əd.
duz
Bibər
un
Qızartmaq üçün bitki yağı
Sous üçün (istəyə bağlı):
Kök 1 əd.
Soğan 1 əd.
Tomat pastası və ya doğranmış pomidor 2-3 osh qaşığı. L
Su 150 ml
Şəkər
duz
Hazırlanması:
Qarabaşaq yarmasını yuyun, 1:2 nisbətində su əlavə edin, duz əlavə edin və hazır olana qədər qaynadın. Soyumağa buraxın.
Soğanı doğrayın - rəndələyə və ya xırda doğraya bilərsiniz.
Böyük bir qabda qarabaşaq yarması, üyüdülmüş ət, soğan, yumurta, duz və istiot qarışdırın. Qarışıq homojen olana qədər əllərinizlə və ya bir qaşıqla yaxşıca yoğurun.
Yaranan qarışıqdan orta ölçülü kotletlər düzəldin. Hər birini hər iki tərəfə unla səpin.
Bitki yağı bir qızartma qabda qızdırın. Qarabaşaq pancakelərini orta istilikdə hər tərəfdən 3-4 dəqiqə qızılı rəng alana qədər qızardın.
Ayrı bir qızartma qabda doğranmış soğanı və sürtgəcdən keçirilmiş yerkökü sote edin.
Tomat pastası, bir az su, bir çimdik şəkər, duz əlavə edib, 5-7 dəqiqə vam odda bişirin. Sonra hazırlanmış qarabaşaq yarması pancakelərini sousa əlavə edin, qapaq ilə örtün və daha 10 dəqiqə qaynadın.