Konservləşdirilmiş meyvələr yalnız dadlı deyil, həm də rahatdır. Ancaq onların sağlamlıq üçün faydaları nələrdir?
Bir tərəfdən konservləşdirilmiş meyvələr vitaminlər, minerallar və liflə zəngindir. Onlar bütün il boyu mövcuddur və istifadəsi asandır. Bununla belə, onların tərkibində əlavə şəkər və bisfenol A kimi zərərli maddələr ola bilər.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, tədqiqatlar göstərir ki, konservləşdirilmiş meyvə yemək müəyyən xəstəliklər riski ilə əlaqələndirilə bilər, lakin bu, təzə meyvəyə daha sərfəli alternativdir.
Buna görə tədbirlər haqqında xatırlamaq və keyfiyyətli məhsul seçmək vacibdir. Meyvə konservləri ölçülü şəkildə istehlak edildikdə sağlam pəhrizə əla əlavə ola bilər.