Maqnezium çatışmazlığı iştahsızlıq, ürəkbulanma, qusma, saç tökülməsi, qəbizlik, yorğunluq və halsızlıq kimi şikayətlərə səbəb olur. Mütəxəssislər maqnezium çatışmazlığına qarşı xəbərdarlıq edir. Beləliklə, maqneziumun təbii mənbələri hansılardır? Hansı qidalar maqneziumla zəngindir?
Ucnoqta.az xəbər verir ki Türkiyəli həkim Dr. Osman Müftüoğlu maqneziumla zəngin qidaları açıqlayıb.
Ancaq sağlam qidalansanız, maqnezium əlavələrinə ehtiyacınız yoxdur. Ancaq bunun üçün hansı qidaların maqneziumla zəngin olduğunu öyrənmək lazımdır. Bir sözlə, bazarda, tərəvəz mağazasında və hətta ərzaq mağazasında əslində maqneziumla zəngin qidalar var. Yetər ki, onlardan necə faydalana biləsən.
Maqneziumla zəngin qidalar
İspanaq: 1 stəkan 157 mq. Tərkibində maqnezium var. (gündəlik ehtiyacın 40 faizi)
Avokado: 1 orta ölçülü 58 mq. Tərkibində maqnezium var. (gündəlik ehtiyacın 15%-i)
Əncir: 1 orta ölçülü 50 mq. Tərkibində maqnezium var. (gündəlik ehtiyacın 13 faizi)
Qara lobya: 1/2 fincan 60 mq. Tərkibində maqnezium var. (gündəlik ehtiyacın 15 faizi)
Qara şokolad: 1 ədəd 95 mq. Tərkibində maqnezium var. (gündəlik ehtiyacın 24 faizi)
Banan: 1 orta ölçülü 32 mq. Tərkibində maqnezium var. (gündəlik ehtiyacın 8 faizi)
Yoqurt və ya kefir: 1 stəkan 50 mq. Tərkibində maqnezium var. (gündəlik ehtiyacın 13%-i)
Badam: 30 qrama 8 mq. Tərkibində maqnezium var. (gündəlik ehtiyacın 20 faizi)
Balqabaq toxumları: 1/8 fincan 92 mq. Tərkibində maqnezium var. (gündəlik ehtiyacın 23 faizi)