Çörəklə birləşdirilməməsi lazım olan qidalar

06:10 - 29 Sentyabr 2025 - MARAQLI

Çörək ən qədim qida məhsullarından biridir. Onun hazırlanması haqqında ilk qeyd eramızdan əvvəl 8000-ci ilə aiddir. Müxtəlif mədəniyyətlərdə çörək həyatı və məhsuldarlığı simvollaşdırır.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, bəzi məhsullar üçün çörək həmişə ən yaxşı üsul deyil. Çörəyi müəyyən məhsullarla birləşdirmək bədənimiz üçün arzuolunmaz nəticələrə səbəb ola bilər. Məsələn, şirin mürəbbə və ya yağlı piy ilə çörək mədə-bağırsaq traktından mənfi reaksiyalara səbəb ola bilər.

Çörəklə birləşdirilməməsi lazım olan qidalar:
Çörəklə birlikdə çox miqdarda yağ və sadə karbohidratlar olan qidalardan çəkinin. Belə məhsullara süd, yağ, göbələk, kartof, ət, duzlu qəlyanaltılar və şirin soda daxildir.
Çörəyi tərəvəz, göyərti, balıq və dəniz məhsulları ilə birləşdirərək sağlamlığı və formanı qorumaq ən yaxşısıdır. Diyetoloqlar həmçinin vitamin və minerallarla zəngin qara və tam taxıl çörəyinə üstünlük verməyi məsləhət görürlər.

Xəbər xətti