Faydalı sağlamlıq xüsusiyyətlərini qorumaq üçün çaya sitrusu necə düzgün əlavə etmək olar?
İşdən sonra qış axşamı limonlu bir stəkan isti çaydan yaxşı nə ola bilər? O, yalnız immunitet sistemini gücləndirir və enerji əlavə etmir, həm də yaxşı qızdırır, rahatlıq hissi yaradır, maddələr mübadiləsini stimullaşdırır və əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır.
Bəs bilirdinizmi ki, çayınıza limon əlavə edirsiniz?
Ucnoqta.az xəbər verir ki, bu yaxınlarda qidalanma mütəxəssisləri limon pulpasındakı turşunun çayı sağlam edən çay taninlərinə mənfi təsir göstərə biləcəyinə diqqət çəkiblər. Buna görə də, içki acı ola bilər və ya metal dadı ola bilər.
Bundan əlavə, çayın faydalarını azalda bilən çoxlu məhsullar var və onların bəziləri hətta sağlamlığınıza zərər verə bilər. Məsələn, protein qidaları ən yaxşı seçim deyil. Ət və ya pendirli sendviçlərdən qaçınmaq daha yaxşıdır, çünki zülallar antioksidantların udulmasına mane olur.
Tərkibində çoxlu dəmir olan qidalardan, həmçinin ədviyyatlı qidalardan da uzaq durmalısınız. Südlü çay da yaxşı seçim deyil, çünki süd antioksidanların faydalarını əhəmiyyətli dərəcədə azaldır.
İsti sitrus çayından həzz almaq istəyirsinizsə, limonun üzərinə qaynar su tökməməyiniz də çox vacibdir. Yüksək temperatur C vitaminini məhv edir və limonun tərkibindəki efir yağlarına mənfi təsir göstərir.
Yaxşı olar ki, əvvəlcə çayı dəmləyin, sonra bir dilim limon əlavə edin.
Məqsədiniz immunitet sistemini gücləndirməkdirsə, limonlu çay əvəzinə zəncəfilli içkiyə fikir vermək daha yaxşıdır. Hazırlamaq üçün zəncəfil kökünü sürtgəcdən keçirmək, istəsəniz bir az bal, hil və limon əlavə etmək lazımdır. Bu içki ətri, dadı və bir çox faydalı maddələri ilə sizi heyran edəcək.