Qarpızı soyuducuya belə qoymaq zərərlidir: Mikrob və bakteriya...

07:32 - 1 İyul 2024 - Cəmiyyət

Soyuducu xüsusiyyəti sayəsində yay aylarının ən çox seçilən meyvələrindən biri olan qarpız sidikqovucu xüsusiyyəti ilə seçilir. Başqa sözlə, ödem problemi olanlar üçün yaxşı qidadır. Bununla belə, mütəxəssislər qarpızın saxlanma şəraitində buraxılan səhvlər barədə xəbərdarlıq edirlər. 

Ucnoqta.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, məhsulu may ayında başlayan qarpız son dərəcə faydalı meyvədir. A və C vitaminləri ilə dərini bərpa edir və hüceyrələri yeniləyir. Qarpız kollagen istehsalını artırır, diabet və ürək xəstəliklərindən qoruyur. Mütəxəssislər qarpızın saxlanma şəraitində nəzərə alınması lazım olan amillərin olduğunu bildirərək, hər kəsin etdiyi səhvi açıqladılar.

Qarpızı aldıqdan sonra dərhal soyuducuya qoymayın
Mütəxəssislərin fikrincə, qarpızı alan kimi onu soyuducuya atmaq düzgün deyil. Çünki budağından qoparıldıqdan sonra yetişmə prosesini davam etdirən qarpızın antioksidanları da artır.

Tərkibindəki qida inqredientlərinin azalmasına səbəb ola bilər
Bu səbəbdən birbaşa soyuq bir mühitə qoyulması bu prosesə mənfi təsir göstərə bilər, həmçinin tərkibindəki qida maddələrinin azalmasına və ya təravətini itirməsinə səbəb ola bilər.

Mütəxəssislər qarpızın xarici səthini bakteriya, kir və mikroblardan təmizləməyi və kəsildikdən sonra soyuducuya qoymağı tövsiyə edir.

Xəbər xətti