Yemək və içki həvəskarları üçün... - Avropanın ən yaxşı 7 ŞƏHƏRİ

07:09 - 18 Aprel 2024 - MARAQLI

İnsanlar müxtəlif məqsədlər üçün səyahətlərə çıxırlar - bəziləri dünyanı araşdırmaq, bəziləri daxili harmoniya tapmaq istəyir, bəzi turistlər mədəniyyətlə maraqlanır, digərləri isə daha çox adi şeylərə cəlb olunur.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, Which nəşri səyahətin əsas məqsədi yerli qastronomiya və içkilərdən həzz almaq olan turistlər üçün getməyə dəyər olan yeddi Avropa şəhərinin açıqlayıb. Bu məqsədlə nəşrin oxucuları arasında sorğu keçirilib.

1. Krakov, Polşa. İkinci ən böyük Polşa şəhəri gözlənilmədən çoxları üçün reytinqə başçılıq edib. Turistlər qeyd edirlər ki, Krakovda yeməklər doyumlu və ucuzdur və buna görə də bu şəhər ürəkaçan yeməyi sevənlər üçün idealdır. Qonaqlara xüsusilə Polşa mətbəxinin ənənəvi yeməyini - Ukrayna köftələrini çox xatırladan müxtəlif içliklərlə pieroqini dadmaq tövsiyə olunur. Bir bonus olaraq, Krakov özü çox gözəl bir şəhərdir, burada mütləq görmək və etmək üçün bir şey olacaq.

 2. Valensiya, İspaniya. Qumlu çimərliklər, füsunkar tarixi məhəllə və futuristik incəsənət və elmlər şəhəri - Valensiyada turistlər üçün hər şey var, üstəlik gözəl yeməklər. Turistlərə xüsusilə diqqətəlayiq bar və restoranların yerləşdiyi mərkəzi ərzaq bazarında qəlyanaltı yemək tövsiyə olunur. İlk növbədə paella dadmalısınız, çünki Valensiya onun vətənidir. Digər az tanınan yerli məhsul qozdan hazırlanmış şirin içki olan horçatadır. 

3. Funchal, Madeyra, Portuqaliya. Adanın yamaclarında yüksələn terraslı üzüm bağları turistləri məşhur möhkəmləndirilmiş şərabla təmin edir. Eyni zamanda Madeyranın münbit vulkanik torpaqları və isti iqlimi orada demək olar ki, hər şeyi yetişdirməyə imkan verir: lobyadan tutmuş ehtiras meyvəsinə qədər. Bütün bunları köhnə şəhərin məşhur fermer bazarı olan Art Deco Mercado dos Lavradores-də tapmaq olar. Balıq bazarı düz qonşudur. Yastı bazalt daşı üzərində bişirilən və sarımsaq yağı ilə süfrəyə verilən Madeyran xörəyi Bolo do kako yerli dəniz məhsullarına dadlı müşayiətdir. 

4. Sevilya, İspaniya. Reytinqə daxil olan ikinci İspan şəhəri burada müxtəlif çeşidlərdə təqdim olunan tapas ilə məşhurdur. Onlar şerinin İspan variasiyası olan məşhur manzanilla ilə tamamlanmalıdır.

5. Barselona, İspaniya. Bu da İspaniya olsa da, Kataloniyada turistləri tamamilə fərqli mətbəx dadı gözləyir. Buradakı əlamətdar yemək duz cod, eləcə də arròs negre, ədviyyatlı və kalamar mürəkkəbi ilə rənglənmiş düyü yeməyidir, ən yaxşı şəkildə evdə hazırlanmış aioli qabığı ilə verilir. Fideua başqa bir klassik yeməkdir, dəniz məhsulları paellasına bənzəyir, lakin düyü əvəzinə əriştə ilə. Hamısını bir stəkan cava ilə yuya bilərsiniz - şampan üçün katalan cavabı. 

6. Bordo, Fransa. Bölgənin məşhur tam gövdəli qırmızı şərabları açıq-aşkar cəlbedicidir. O, adətən zərif dana ətindən hazırlanmış xörəklərlə verilir - axı, bölgə həm də sərbəst gəzən və otla qidalanan inəklərin otlaqları ilə məşhurdur. Yeməyinizi vanil və romla ətirli xüsusi desert, canele ilə bitirə bilərsiniz. O, yivli mis tavalarda bişirilir və ona fərqli qaranlıq, karamelize qabıq verir.

7. Brugge, Belçika. Trappist pivəsi (Belçika rahibləri tərəfindən dəmlənir) və təzə hazırlanmış vaflilər (üstü qalın qaymaq ilə örtülmüşdür) burada aşkar favoritlərdir. Ancaq şokoladına da diqqət yetirməyə dəyər - onu burada istənilən forma və zövq kombinasiyasında tapmaq olar. Belçika xüsusilə kremli içlikli yumşaq pralinləri ilə məşhurdur.

Xəbər xətti