Saqqız yeyilməz elastik bazadan ibarətdir və müxtəlif ləzzət və aromalara malik ola bilər. Uşaqlıqdan bəri çoxları eşitmişdir ki, saqqız udsanız, mədənin divarlarını bir-birinə yapışdıra bilər.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, qidalanma mütəxəssisi Natalia Mazurik özünün Telegram kanalında saqqız çeynəməyin mədənizi udduğunuz halda həqiqətən yapışıb-yapmayacağından danışıb.
Saqqız mədənizi bir-birinə yapışdıracaq - bir çox insanın inandığı ən böyük mif
Uşaqlıqda valideynlərimiz bizi tez-tez qorxudurdu ki, saqqız çeynəyib udsaq, mədəmizə yapışa bilər. Lakin bu məlumat həqiqətə uyğun deyil. Baxmayaraq ki, məhsulu udmaq həqiqətən məsləhət görülmür.
Ekspert bu faktı təsdiqləyən heç bir elmi məlumatın olmadığını deyib. Yəni saqqız udsanız, digər yeməklər kimi gedəcək. Əlbəttə ki, o qədər tez parçalanmır, həm də daxili orqanlara yapışmır.
Niyə saqqızı udmamaq daha yaxşıdır?
Mütəxəssis qeyd edir ki, saqqız udmaq hələ də yaxşı fikir deyil. Tez-tez edilərsə, tıxanmalara səbəb ola bilər.
Hər gün çeynəməmək daha yaxşıdır, çünki onların əksəriyyətində qulançar, çox miqdarda şəkər və bədən üçün zərərli olan digər komponentlər var.
Yeməkdən sonra saqqız çeynəmək də məsləhətdir. 20 dəqiqə çeynəmək tüpürcəyi artırmağa kömək edəcək. Bu, öz növbəsində, tüpürcəyin turşunu zərərsizləşdirməsi üçün lazım olan vaxtı sürətləndirir.