Qışda ətdən çox balıq yemək məsləhət görülür

06:46 - 14 Yanvar 2025 - Xəbər

Qədim Romada balıq yemək dəbdəbə və firavanlıq əlaməti, ət isə əhalinin bütün təbəqələri üçün daha əlçatan məhsul hesab edilirdi.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, həkimlər soyuq mövsümdə pəhrizə daha çox balıq daxil etməyi məsləhət görürlər. Soyuq dənizlərdə tutulan balıqlar ürək və qan damarlarının sağlamlığı üçün vacib olan omeqa-3 çoxlu doymamış yağ turşuları ilə zəngindir.

Zülal, vitamin və mineralların da mühüm mənbəyi olan əti unutmaq olmaz.
Bununla belə, balıqdan fərqli olaraq, ətdə soyuq mövsümdə xüsusilə vacib olan əsas yağ turşuları və yod kimi komponentlər kifayət qədər miqdarda yoxdur. Buna görə də mütəxəssislər qışda ətdən az miqdarda yemək və balığa üstünlük verməyi məsləhət görürlər.

Qeyd etmək lazımdır ki, balıqda immunitetin qorunması və sinir sisteminin normal fəaliyyəti üçün həyati əhəmiyyət kəsb edən B vitaminləri, həmçinin qışda qida rasionunda tez-tez çatışmayan A və D vitaminləri də var. Buna görə də, soyuq mövsümdə sağlamlığı və səhhəti qorumaq üçün pəhrizinizdə balıqlara diqqət yetirin.
Yadda saxlamaq lazımdır ki, pəhrizinizdə müxtəliflik sağlamlığın qorunmasının açarıdır.

Buna görə də menyunu elə tərtib edək ki, bütün lazımi elementləri özündə birləşdirsin: ət yeməklərindən tutmuş balıq delikateslərinə qədər, bədənimizi tam həyat üçün lazım olan hər şeylə zənginləşdirsin. 

Xəbər xətti