Qırmızı ətin təhlükələri

04:00 - 20 Oktyabr 2023 - Xəbər

Həftədə bir porsiyadan çox qırmızı ət yemək 2-ci tip diabetin inkişaf riskini artıra bilər. Üstəlik, təhlükə hər həftəlik əlavə hissə ilə artır.

Ucnoqta.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Harvard Universitetinin alimləri bu qənaətə gəliblər.

Alimlər həmçinin müəyyən ediblər ki, qırmızı əti bitki mənşəli protein mənbələri ilə əvəz etməklə riski azaltmaq olar.

"Nəticələrimiz qırmızı ət istehlakını məhdudlaşdırmaq üçün tövsiyələri güclü şəkildə dəstəkləyir və bu, həm işlənmiş, həm də işlənməmiş qırmızı ətlərə aiddir" - mütəxəssis deyib.

Məlum olub ki, qırmızı ətin tərəvəz və qoz-fındıq kimi sağlam bitki mənşəli zülal mənbələri ilə əvəz edilməsi insanların şəkərli diabetə tutulma ehtimalını 30% azalda bilər.

 Yeni tapıntılar qırmızı ət yeməyin xərçəngə, ürək xəstəliyinə və hətta ölümə səbəb ola biləcəyi ilə bağlı əvvəlki tapıntıları əlavə edir.

Xəbər xətti