İmmunitet sistemini gücləndirmək və sağlamlığı qorumaq üçün hansı meyvəni seçmək daha yaxşıdır.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, bir çox araşdırmalara görə, sitrus meyvələri təkcə vitamin və mikroelementlərin əla mənbəyi deyil, həm də gündəlik pəhrizdə parlaq vurğudur.
Soyuq havası və virusları olan qış dövrü bizi qidalanmaya xüsusi diqqət yetirməyə, immuniteti gücləndirən meyvələrə üstünlük verməyə məcbur edir.
Portağal çoxdan sitrus meyvələri arasında xüsusi yer tutur. Onların canlı rəngi və şirəli dadı onları məşhur seçim edir. Portağalların üstünlüklərinə aşağıdakılar daxildir:
Həzm və bədənin ümumi vəziyyətinə faydalı təsir göstərən pəhriz lifi.
Ürək-damar sağlamlığını dəstəkləyən kalium.
İmmunitet və canlılığı qorumaq üçün vacib olan C vitamini ilə zəngindir.
Portağal ən çox şirə, desert və şirniyyatların hazırlanmasında istifadə olunur. Bu seçim onların parlaq portağal ləzzəti və bütün dünya üzrə aşpazlar tərəfindən yüksək qiymətləndirilən böyük ölçüləri ilə bağlıdır.
Mandarin: rekord miqdarda C vitamini olan kompakt meyvə
Naringilər portağaldan fərqli olaraq daha incə dad və ətirlidir. Onların nazik qabığı asanlıqla soyulur, bu da onları bütün ailə üçün əlverişli vitamin mənbəyinə çevirir. Naringilərin əsas üstünlükləri:
İmmunitet sistemini gücləndirmək və viruslarla mübarizə üçün vacib olan yüksək miqdarda C vitamini.
Aşağı turşuluq səviyyəsi onları mədə üçün yumşaq edir və uşaq qidası üçün uyğundur.
Vücudumuzun stress və iltihabla mübarizə aparmasına kömək edən flavonoidlərin olması.
Hansının daha sağlam olduğu sualına dəqiq cavab yoxdur: naringi və ya portağal. İdeal seçim, hər iki meyvəni pəhrizdə birləşdirmək olardı, çünki onlar vitamin və mineral tərkibi baxımından bir-birini tamamlayır.