Beş dəqiqəyə yeni kartofu necə soymaq olar

08:55 - 23 May 2025 - DİGƏR

Təzə kartof sevimli yaz-yay yeməyidir. Zərif dadı, xoş teksturası və tez hazırlanması onu yan yeməklər, salatlar və ya kərə yağı və şüyüd ilə müstəqil yemək kimi ideal seçim edir. Amma yeni kartofu soymaq heç də asan iş deyil.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, bloqer Alla Moroz yeni kartofları bıçaqsız və dırnaqlarınızın altında artıq kir yığılmadan soymağın sadə, lakin son dərəcə effektli üsulunu paylaşıb.

Adi bir qazan və ya yaxşı silkələyə biləcəyiniz qapaqlı dərin bir qab götürün. Orada 1 litr suya 2 xörək qaşığı duz tökün. 
Narın duzdan istifadə etməyin - effekti daha zəif olacaq.

Yuyulmamış yeni kartofu (yalnız torpaqdan təmizlənmiş) bir qazana qoyun. Həcmi qabın yarısından çox olmamalıdır, əks halda silkələmək çətin olacaq.
Qapağı örtün və 2-3 dəqiqə güclü bir şəkildə silkələyin. Kartof bir-birinə qarşı əzilir, duz isə dərinin “qabığı soymağa” kömək edir.

Kartofları bir süzgəcə qoyun və soyuq axan suyun altında yaxşıca yuyun. Dəri hissəcikləri asanlıqla yuyulur və hamar, təmiz gənc kartoflar qalır - bir restoranda olduğu kimi.
Əgər kartof çox kiçikdirsə, silkələmə müddəti 1,5 dəqiqəyə endirilə bilər.
Çox böyük olan kartofların qabığı tam soyulmaya bilər - o zaman əllərinizlə yüngül "soyulma" kömək edəcək.
İstifadə olunmuş duzu atmaq daha yaxşıdır - o, kir və qabıq qalıqlarını udur.
Bəzən ən yaxşı həllər ən sadə olanlardır. Əgər hələ də təzə kartof soymağa yarım saat vaxt sərf edirsinizsə, bu üsulu sınayın.

Xəbər xətti