Qaynadılmış kartof ömrü uzadır!

07:34 - 31 İyul 2025 - DİGƏR

Kartof “ilahi kök tərəvəz” adlanır və ən mühüm qida mənbələrindən biri hesab olunur.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, alimlər nəticələri çoxlarını təəccübləndirə biləcək maraqlı araşdırma aparıblar. Norveç alimləri genişmiqyaslı araşdırma aparıblar və bu araşdırma zamanı məlum olub ki, qaynadılmış kartof yeməklə ölüm riskini azaltmaq olar.

77 min insanı əhatə edən araşdırma göstərib ki, həftədə ən azı 14 kartof istehlak edildikdə, ümumilikdə ölüm riski 12% azalır.
Ancaq ürək-damar xəstəlikləri ilə əlaqədar - həftədə 14 porsiyadan çox istehlak edildikdə 4%. Bu təsir kişilərdə xüsusilə təsirlidir.
 

Xəbər xətti