Şəkərlə qəhvə içmək sağlamlığınıza zərər verə bilər.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, qastroenteroloq Svetlana İlyaşenko müsahibəsində maraqlı müşahidələri və tövsiyələrini bölüşüb.
Ənənəvi olaraq, şəkərli bir fincan qəhvə səhərə başlamaq və ya gün ərzində əhvalınızı yüksəltmək üçün əla yol hesab olunur. Ancaq göründüyü kimi, bu birləşmə sağlamlığımız üçün mənfi nəticələrə səbəb ola bilər. Şəkərli qəhvənin müntəzəm istifadəsi qanda qlükoza səviyyəsinin kəskin artması səbəbindən həzm sistemində əlavə stressə səbəb ola bilər. Dietoloq qeyd edib ki, qəhvədə həddindən artıq şirinlik içkinin əsl dadını maskalamaqla yanaşı, sağlamlıq problemləri riskini də artırır.
Bundan əlavə, qastroenteroloq qəhvəyə şəkərin əlavə edilməsinin şəkərli diabetdən əziyyət çəkən insanlar üçün xüsusilə təhlükəli ola biləcəyini vurğulayıb. Onlar üçün qlükoza səviyyəsinin kəskin artması daha ciddi nəticələrə səbəb ola bilər.