İntellektual qabiliyyətləri azaldan dörd qida

08:57 - 6 Oktyabr 2025 - Cəmiyyət

Beyin fəaliyyətini yaxşılaşdırmaq üçün ilk növbədə onu maneə törədən amilləri aradan qaldırmaq lazımdır.
İlk növbədə, yuxu və istirahət rejimini qurmaq vacibdir. 

Ucnoqta.az xəbər verir ki, Pixelinform yazır ki, spirtli içkilərdən də uzaq durmalı, tez-tez küçəyə çıxmalı və idmanla məşğul olmalısınız.
Qidalanma da mühüm rol oynayır.
Peçenyelər
Bir çox insanlar çərəzləri dadlı, yığcam, qəhvə və çayla yaxşı getdiyi və aclığı tez qarşıladığı üçün işə götürür.
Bununla belə, mağazada satın alınan peçenyelərdə palma yağı və marqarin ola bilər. Bu maddələr bədən üçün zərərlidir və zəkaya mənfi təsir göstərə bilər.
Kolbasa-sosis
Rahat yeməklər heç bir qida dəyərinə malik deyil: ən yaxşı halda, heç bir fayda vermədən aclığı təmin edirlər.
Əksər hallarda vəziyyət daha yorucu olur: kolbasa və digər emal olunmuş ətlər beyin fəaliyyətini azaldır.
Ona görə də kolbasa əvəzinə sağlam, təbii qidalar yeməlisiniz.
Şokoladlı şirniyyatlar və barlar
Çoxları bilir ki, şokoladın beyinə müsbət təsiri var, onun fəaliyyətini yaxşılaşdırır, hətta demansdan qoruyur. Ancaq təbii tünd şokoladdan danışırıq.
Süd məhsulları və ya əlavələri olan digər şirniyyatlardan danışırıqsa, onlar intellektə və zehni qabiliyyətlərimizə mənfi təsir göstərir.
Çörəklər, bulkalar və digər çörək məhsulları
İnsanlar tez-tez qəlyanaltı üçün bu məhsulları ofise aparırlar. Bu çox pis seçimdir. Mütəxəssislər hər hansı şokoladın tərkibində olduğunu xatırladır

Xəbər xətti