Alkoqol bədənimizə dağıdıcı təsir göstərə bilər, lakin içki seçimi əsas ola bilər.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, qastroenteroloq Olqa Pomoynetskaya sağlamlığınıza zərər vermədən spirtli içkilərdən necə istifadə etmək barədə məsləhətlər verir. Həddindən artıqlıqdan çəkinin, içkilərinizi sulandırın və nəticələrini xatırlayın.
Alkoqolun bütün növlərindən qırmızı şərablar ağ şərablarla müqayisədə insanın həzm sisteminə daha ciddi təsir göstərir. Onların təsirini azaltmaq üçün şərabı su və ya buzla seyreltmək şiddətlə tövsiyə olunur. Mənfi nəticələrin qarşısını almaq üçün gündə bir və ya iki stəkandan çox istifadə etməyin.
Tərkibində karbon qazı olan şampan mədə mukozasını ciddi şəkildə qıcıqlandıra bilər və ehtiyatla istehlak edilməlidir.
Pivə, çəki artımı ilə yanaşı, tərkibinin xüsusiyyətlərinə görə kişilərdə qadın tipli piylənməyə kömək edir. Arağın tərkibindəki spirt qaraciyər və mədəaltı vəzi hüceyrələrini məhv edir. Moderasiyaya riayət etmək və bir anda iki atışdan çox araq istehlak etməmək tövsiyə olunur.
Konyak daha ciddi şəkildə istehlak edilməlidir, bir anda 70 ml-dən çox olmamalıdır. Yadda saxlamaq lazımdır ki, spirt istehlakında mötədillik sağlamlığı qorumağa kömək edir.