Düyünü yenidən qızdırmağın təhlükələri

06:47 - 14 Fevral 2025 - DİGƏR

Qədim zamanlarda düyü xəzinə sayılırdı və pul vahidi kimi istifadə olunurdu.
Düyü həmişə yemək tarixində xüsusi yer tutmuşdur. Bu məhsul təkcə bir çox xalqların pəhrizinin əsası deyildi, həm də bolluq və zənginliyi simvolizə edir.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, düyünü yenidən qızdırmaq sağlamlığınız üçün təhlükəli ola bilər.

Əsas problem düyüdə düzgün saxlanmadıqda mikroorqanizmlərin aktiv şəkildə çoxalmasıdır. Yenidən isitmə bütün bakteriyaları öldürməyəcək, yəni qida bədəniniz üçün real təhlükə ola bilər.

Mütəxəssislər bişmiş düyünü bişirildikdən dərhal sonra yeməyi tövsiyə edir. Soyuducuda saxlamaq onun təravətini bir az da uzada bilər, lakin mümkün problemlərin qarşısını almaq üçün uzun müddət saxlamamaq daha yaxşıdır.

Xəbər xətti