Qril toyuq rahat və sərfəli yağsız protein mənbəyi ola bilər, lakin satın almadan əvvəl nəzərə alınmalı olan bir neçə şey var.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, GoodHousekeeping bunu öyrənmək üçün mütəxəssislərlə danışıb.
Qril toyuq nədir
Dietoloq Carolina Saveres deyir ki, qril toyuq rahat, çox yönlü, əlverişli və zülalla doludur. Saveres deyir ki, qril toyuq təmizlənmiş, kəsilmiş və tez-tez ədviyyatlı və ya quru sürtgəclər, duzlu sular və ya enjekte edilmiş dadlar ilə marinadlanmış toyuqdur. Toyuq orta temperaturda təxminən 1½-dən 2 saata qədər qızardılır. Nəticə adətən xırtıldayan dəri, şirəli ət və çoxlu yağ əlavə etmədən zəngin daddır.
Qril toyuq sağlamdır
Dietoloq Samanta Cassetti deyir ki, qızardılmış toyuq qidalı və praktik seçim ola bilər. Bu, sizi tox tutmağa və əzələlərin saxlanması və ümumi sağlamlıq üçün zülal ehtiyaclarınızı ödəməyə kömək edən yağsız protein mənbəyidir.
Üstəlik, rahatdır. qril toyuq əvvəlcədən bişirildiyi üçün böyük vaxta qənaət edir. Cassetti deyir ki, onu yediyiniz zaman (və ya evə gedərkən bir az götürün), bu, daha az qidalı əvvəlcədən hazırlanmış seçim almaq əvəzinə, evdə yeməyə təşviq edir.
Baxmayaraq ki, mükəmməl deyil. Souvere deyir ki, mağazada satın alınan toyuq ətlərinin çoxu ədviyyatlı və duz, ətirli maddələr və əlavələrlə yüklənir, nəticədə yüksək natrium olur. Bəzi seçimlər böyrək problemləri və qida həssaslığı olan insanlar üçün narahatlıq yarada bilən MSG, şəkərlər və/və ya fosfatlar kimi əlavələr ehtiva edir.
Üstəlik, xırtıldayan dəri ləzzətlidir, lakin bütün toyuq dəriləri kimi, doymuş yağda yüksəkdir, ona görə də mülayim şəkildə yemək daha yaxşıdır, Cassetty əlavə edir.
Nəticə
Bəli, qızardılmış toyuq rahat və dadlıdır. O, həmçinin zülal və dəmir kimi qidalarla zəngindir və evdə yeməyi asanlaşdıra bilər. Sağlam olmaq üçün hər şeyi sıfırdan bişirmək lazım deyil. Qızardılmış toyuq qidalı, balanslaşdırılmış yeməyin bir hissəsi ola bilər, xüsusən də onu tərəvəz, bütöv nişasta və sağlam yağlarla xidmət etsəniz.