Badam ürək xəstəlikləri riskini azaldır
Ucnoqta.az xəbər verir ki. kardioloq Kevin Rabiei müsahibəsində bildirib ki, düzgün pəhriz ürək xəstəliklərinin inkişaf riskini azalda bilər. O, gündəlik istehlak edilməli olan çərəzin adını çəkib.
Rabiei qeyd etdiyi kimi, pəhriz düzgün olmalıdır, çünki o, bir anda ürək xəstəliyi üçün bir neçə risk faktoruna təsir göstərir: hipertoniya, yüksək xolesterol və diabet. Həkim əlavə edib ki, bütün qoz-fındıqların tərkibində ürəyi qoruyan çoxlu miqdarda doymamış yağlar var, lakin ən yaxşı variant badamdır.
Həkimin fikrincə, bu qoz həmişə qəlyanaltı üçün sizinlə aparılmalıdır, çünki onu yedikdən sonra qeyri-sağlam qidaya olan həvəs yox olacaq. Üstəlik, badamı çiy yemək daha yaxşıdır. Eyni zamanda, həkim bu məhsulu həddindən artıq miqdarda istehlak etməməyə çağırdı, çünki kalorisi çox yüksəkdir.