Həkim kartofun təhlükəsini inkar edib

15:39 - 23 Noyabr 2023 - Cəmiyyət

Kartofun tərkibində orqanizmi enerji ilə təmin edən kompleks karbohidratlar var. Bundan əlavə, bu tərəvəzin kalorisi azdır, bu da onu pəhriz qidası üçün uyğun edir.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, bu barədə Amerika Ürək Assosiasiyası məlumat yayıb.

Nyu-York Universitetinin Qrossman Tibb Məktəbindən həkim Emili Conston bildirib ki, kartofun necə bişirilməsi çox vacibdir. Onu çox yağda qızartmayın. Daha sağlam bir seçim qaynadılmış kartof yemək olardı. Həmçinin çoxlu duz və sous əlavə etmək tövsiyə edilmir.

Bu tərəvəz orqanizmi uzun müddət enerji ilə təmin edən kompleks karbohidratlarla zəngindir. Kompleks karbohidratlar aşağı glisemik indeksə malikdirlər, yəni qan şəkəri səviyyələrində sıçrayışlara səbəb olmurlar. Bu, dolğunluq hissini qorumağa kömək edir və həddindən artıq yemək riskini azaldır.

Bundan əlavə, kartof aşağı kalorili məhsuldur və praktiki olaraq heç bir yağ, xolesterin və natrium (duz) ehtiva etmir. Bu tərəvəz immunitet sisteminin normal fəaliyyətini qorumaq üçün vacib olan C vitamini ilə zəngindir. O, həmçinin çoxlu lif ehtiva edir - insan orqanizminin həzm fermentləri tərəfindən həzm olunmayan, lakin faydalı bağırsaq mikroflorasının emal etdiyi qida komponenti. Conston qeyd edib ki, lifin əsas mənbəyi dəridir, ona görə də onların gödəkçələrində kartof bişirmək daha yaxşıdır.

Xəbər xətti