Tərkibində ət, toyuq və yumurta olan qidalara diqqət! Bakteriya xəbərdarlığı

05:40 - 17 Yanvar 2025 - Cəmiyyət

 Salmonella bakteriyası adətən toyuq və toyuq məhsullarında çoxalan və ümumiyyətlə ishala səbəb olan bir bakteriyadır.
Zəhərlənməni sürətləndirir. Bu bakteriya xüsusilə köhnəlmiş toyuq yumurtası və toyuq ətində çox olur. 

Ucnoqta.az xəbər verir ki, həkim Kerem Qorqud bunlara diqqət yetirmək lazım olduğunu bildirib.
 Salmonella bakteriyaları qızdırmalı ishala səbəb olur və bu simptomları olan xəstələrin xəstəxanaya müraciət etməsi vacibdir.

Bu bakteriyadan zəhərlənmə halları digər zəhərlənmələrdən fərqlənir; daha ciddi şəkildə irəliləyir. Çöldə istehlak edilən qidalar adətən toyuq əti, xüsusən də immun sistemi zəif olanlar ehtiva etdiyi üçün yaşlılar, xüsusilə körpələr, xərçəng müalicəsi xəstələri və ya hamilə qadınlar bu bakteriya ilə təmasda olduqda ciddi simptomlar yaşaya bilərlər.

 Bakteriyalara məruz qalan insanlar maye itirirlər. Bu vəziyyət, susuzlaşdırmadan sonra ümumi pisləşmə ilə birlikdə onun həyatı bahasına başa gələ bilər.
Əgər qızdırma varsa, zəhərlənmə zamanı xəstəxanaya müraciət olmalıdır. Xüsusən də qarın ağrısı olanda yaxşı təchiz olunmuş xəstəxanaya və ya sağlamlıq müəssisəsinə müraciət etmək faydalıdır.

Xəbər xətti