Kakao xoş bir dada malikdir və bədəni faydalı maddələrlə doyurur. Bundan əlavə, içki ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdıra bilər.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Olqa Redina bildirib.
Dietoloq fikrincə, kakaonun orqanizm üçün faydalarını çox qiymətləndirmək olmaz. İçkinin xoş bir dadı var, soyuq mövsümdə sizi istiləşdirir və bədəni faydalı maddələrlə doyurur.
Kakaonun tərkibində sərbəst radikallarla mübarizə aparan, hüceyrələrin vaxtından əvvəl qocalmasının qarşısını alan antioksidanlar var.
Bundan əlavə, kakao ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini azaldan və iltihab əleyhinə təsir göstərən flavonoidlərlə zəngindir.
Vitaminlər və minerallar haqqında danışırıqsa, kakaonun tərkibində sink, maqnezium, dəmir və bir çox digər faydalı mikroelementlər var.
Bu səbəbdən Redina 50 yaşdan yuxarı insanlara kakaonu qida rasionuna daxil etməyi tövsiyə edib. Həkim bildirib ki, içki təkcə immunitet sistemini gücləndirməyəcək, həm də ürək və qan damarlarının sağlamlığını qorumağa kömək edəcək. Bu təsir kakaonun tərkibindəki polifenollar sayəsində əldə edilir.
Eyni zamanda, dietoloq xatırladıb ki, mədə-ezofagial reflüks, xroniki qaraciyər xəstəlikləri, öd kisəsi ilə bağlı problemlər, ürək aritmiyası, hipertoniya zamanı bu içki əks göstərişdir.
Bu arada, İsveçrə alimlərinin yeni araşdırması göstərib ki, kakao içmək koroner ürək xəstəliyi və insult riskini azaltmağa kömək edir.