Dünyanın hər yerindən bilicilərin qəlbini fəth edən ən məşhur və mürəkkəb spirtli içkilərdən biri şərabdır. Şərab içki kimi 8000 ildən artıqdır ki, bəşəriyyəti müşayiət edir. Bəs bu aristokratik içkinin bir stəkanını necə düzgün tutmaq olar?
Ucnoqta.az xəbər verir ki, Böyük Britaniyalı sommelier Anna-Kristina Kabralesin fikrincə, hər kəs bir stəkan şərabı düzgün tutmağı bilməlidir ki, onun möhtəşəm dadını və ətrini pozmasın. Əgər qırmızı şəraba üstünlük verirsinizsə, barmaqlarınızı içkinin özünə yaxınlaşdıraraq qədəhi nazik sapından tutmağı unutmayın. Beləliklə, şərabın otaq temperaturunda qalmasına və aromaların alovlanmasına kömək edirsiniz.
Ağ şərab həvəskarları üçün qayda fərqlidir - barmaqlarınızı içkidən uzaq tutaraq qədəhi gövdənin ən dibindən tutun. Ağ şərab soyudulmuş halda notlarını daha yaxşı açır. Beləliklə, ağ şərabınız həmişə xoş sərin və təravətləndirici olacaqdır.
Unutmayın ki, qədəhi tutmağın ən ümumi nümunəsi onu barmaqlarınızla aşağıdan tutulmasıdır. Ancaq bu, etiket baxımından ən düzgün yol deyil. Barmaqlarınızın şərabın olduğu stəkanın hissəsinə toxunmaması vacibdir ki, içki isinməsin və təmiz və aromatik qalsın.
Sonda qeyd edək ki, bir qədəh şərabı düzgün tutmaq təkcə zərif sənət deyil, həm də onun dadına diqqət yetirməkdir.