Sosiskalardan sui-istifadənin təhlükələri barədə xəbərdarlıq

07:30 - 24 Dekabr 2024 - DİGƏR

Sosiska xərçəng şişlərinin inkişafına səbəb olur

Ucnoqta.az xəbər verir ki, terapevt İrina Baranovanın sözlərinə görə, xərçəngə tutulma riskini artıran qidalar var. Bu məhsullara sosiska daxildir.
Mütəxəssis qeyd edir ki, səhər yeməyi və ya şam yeməyi hazırlamaq prosesini sürətləndirmək üçün tez-tez yarımfabrikatlardan istifadə olunur.

Bu məhsullar insan sağlamlığına mənfi təsir göstərən ətirli maddələr, dadlandırıcılar və kanserogenlərlə zəngindir.
Buna görə də həkim xəbərdar edir ki, bu qrup qidalar pəhrizdən xaric edilməlidir. Xüsusilə sosiska.

Araşdırmalar göstərib ki, onlar tərkibində olan zərərli maddələr, o cümlədən konservantlar və stabilizatorlar səbəbindən xərçəng riskini artırırlar.
 “Bundan başqa, kolbasalarda ətin müxtəlif maddələrlə emalı zamanı kanserogen birləşmələr əmələ gəlir”, - deyə həkim bildirib.

Terapevt onu da qeyd etdi ki, sosiskalardan sui-istifadə etsəniz, öd kisəsində daş əmələ gəlməsi riski var.
Doymuş yağlar və trans yağlar öd axını yavaşlataraq sağlamlığa bu təsir göstərir.
Mütəxəssis xatırladıb ki, yaxşı öd axını üçün lif lazımdır. O, həmçinin bağırsaq hərəkətliliyini və öd kisəsinin daralmasını stimullaşdırır.

Xəbər xətti