Bir çoxları yeməkdən sonra çay içməyin mədə üçün zərərli olduğuna əmindir, lakin bu tamamilə doğru deyil.
Ucnoqta.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, ənənəvi olaraq, bir çox insanlar nahar və ya şam yeməyindən sonra çay içirlər, lakin bunun edilməməsi lazım olduğuna dair bir fikir var.
Belə bir fikir var ki, yeməkdən sonra çay içmək mədə şirəsini azaltdığı üçün həzm prosesini çətinləşdirir. Lakin bu fərziyyənin elmi təsdiqi yoxdur.
Buna görə də yeməkdən sonra çay içmək həzmə heç bir zərər vermir.
Bununla belə, bilməlisiniz ki, qara çayın tərkibində dəmirin udulmasını pozan taninlər var. Buna görə yeməkdən sonra yaşıl və ya bitki çayı içmək daha yaxşıdır.
Həqiqətən zərərli olan tam yeməyi çayla əvəz etməkdir. Bu vəziyyətdə içki mədə xəstəliklərinin - qastrit, ülser və pankreatitin inkişafına səbəb ola bilər.