Dondurmanın, xüsusən də digər qidalandırıcı şirniyyatlarla müqayisədə inanılmaz sağlamlıq faydaları var.
Şirniyyatı dadmaq fikrindəsinizsə, ən yaxşı seçim dondurmadır.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, bu barədə Daily Mail materialında deyilir.
Diyetisyenler dondurmanın, xüsusilə digər qidalı şirniyyatlarla müqayisədə heyrətamiz sağlamlıq faydalarının olduğunu deyirlər. Belə ki, bir stəkan südlü dondurmanın üçdə ikisi sümükləri və əzələləri gücləndirən yaxşı kalsium mənbəyidir.
Bəzi dondurmaların hər porsiyasında təxminən altı qram protein var ki, bu da yumurtadakı protein miqdarı ilə müqayisə edilə bilər.
"Zülal və orta səviyyədə yağın birləşməsi həm də şəkərin qana buraxılmasını yavaşlatır, bu da şəkərli diabetlə bağlı qanda qlükoza artımının qarşısını alır. Məsələn, turş yamaqlar kimi konfetlərdə 0 qram yağ var və praktiki olaraq heç bir protein və ya lif yoxdur."
Diyetoloq Shelley Balls görə, dondurma digər az qidalı desertlərdən üstündür. Bir fincan südlü dondurmanın üçdə ikisi gündəlik tövsiyə olunan kalsiumun yüzdə 12-ni ehtiva edir.
Stefani Vant Zelfden dondurmanın orta yağ və zülal birləşməsinin onu diabet xəstələri üçün yaxşı seçim etdiyini söyləyir.
"Yağ və zülalın şəkərlə birləşməsi şerbet kimi az yağlı desertlərdən fərqli olaraq qan şəkərini azaldır", - diyetoloq bildirib.