Sərt qaynadılmış yumurtanın qabığının ağı ilə birlikdə soyulması və "çuxurlar" qalması tanış bir vəziyyətdir.
Əslində, kiçik, lakin təsirli bir hiylə bilirsinizsə, yumurtaları mükəmməl şəkildə soymağın sadə bir yolu var - stress və ya zərər olmadan.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, əfsanəvi Amerikalı aşpaz və televiziya aparıcısı Culiya Çayld Simply Recipes-də yazır ki, həqiqətən təsirli, sadə və etibarlı bir üsul təklif edib.
Culiya Çayld "Bişirmə yolu" kitabında yumurtaları qaynadıqdan sonra 2 dəqiqə buzlu suya salmağı, sonra isə cəmi 10 saniyə qaynar suya qaytarmağı tövsiyə edir. Bu əlavə addım soyulmağı asanlaşdırır: qabıqlar asanlıqla qopur və qırılmır.
Culiyaya görə, qısa bir soyutma yumurtanı "sıxır", onu qabıqdan ayırır, ikinci bir qaynatma isə qabığın özünü genişləndirir. Kimya açıq olmaya bilər, amma nəticələr özləri üçün danışır.
Julia Çayldın metodu
Yumurtaları bir qazana qoyun və üzərinə 2-3 sm soyuq su tökün.
Qaynadın, oddan götürün və 8-12 dəqiqə saxlayın (ölçüsündən və istədiyiniz bişmişlikdən asılı olaraq).
Buzlu vanna hazırlayın. Bişmiş yumurtaları 2 dəqiqə buzlu suya qoyun.
Sonra onları 10 saniyə qaynar suya batırın və çıxarın.
Bir az soyumağa qoyun.
Yumurtaları soymaq üçün onları səthinə (ucları da daxil olmaqla) yüngülcə vurun, ovucunuzun altına yuvarlayın - qabıq asanlıqla və tez qopacaq.