Kardioloq ürək üçün təhlükəli olan qidalardan danışıb.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, kardioloq Mariya Lobova müsahibəsində ürək üçün ən zərərli məhsullar haqqında fikirlərini bölüşüb.
Lobovanın sözlərinə görə, duzla zəngin qidalar ürəyin vəziyyətinə mənfi təsir göstərə bilər. Çipslər, souslar, turşu qidalar - bütün bunlar mayenin tutulmasına və qan təzyiqinin artmasına kömək edə bilər.
Bundan əlavə, həkim duzlu və maye qidaların birləşməsi də təhlükəli ola biləcəyini qeyd edib. Məsələn, feta pendiri və qarpızlı bir salat ürək sağlamlığını izləyənlər üçün ən yaxşı seçim olmaya bilər. Bundan əlavə, çay, qəhvə və şokoladda olan kofein də ürəyə mənfi təsir göstərərək qan təzyiqini yüksəldə və ürək döyüntüsünü artıra bilər.
Alkoqol bir çox insan tərəfindən istehlak edilir, lakin onun ürək-damar sisteminə təsirini xatırlamaq vacibdir. Kiçik dozalarda alkoqol qan təzyiqinin müvəqqəti azalmasına səbəb ola bilər, lakin müntəzəm istehlak ilə qan təzyiqinin artması, su-elektrolit balansının pozulması və susuzlaşdırma riski var.
Deməli, sağlamlığımızın, xüsusən də ürəyimizin vəziyyətinə diqqət yetirməli, lazımsız problemlərdən qaçmaq və uzun illər sağlamlığımızı qorumaq üçün yediklərimizə diqqətli olmalıyıq.