Banan sağlam zülallar və digər həyati qida maddələri ilə zəngin olduğu üçün bir çoxları tərəfindən ən çox sevilən meyvələrdən biridir. Ancaq bananları müəyyən qidalarla birləşdirməyin mənfi təsirləri ola bilər və ümumi sağlamlığınıza təsir edə bilər. Beləliklə, bananla birləşməkdən çəkinməli olduğunuz beş qida var.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, bu barədə Timesofindia yazıb.
Şəkərli qəlyanaltılar və ya bişmiş məhsullar kimi işlənmiş karbohidratlarla banan yemək qan şəkərinizin artmasına və qəfil düşməsinə səbəb ola bilər. Bu, yeməkdən dərhal sonra yorğunluq və aclıq hissi yarada bilər.
Yaşıl və ya yetişməmiş bananların yetişmiş bananlarla qarışdırılması həzm narahatlığına səbəb ola bilər, çünki yaşıl bananlarda həzm edilməsi daha çətin olan və bəzi insanlarda şişkinlik və ya qaz yarada bilən daha davamlı nişasta var.
Bananları əhəng, portağal və ya qreypfrut kimi sitrus meyvələri ilə birləşdirmək bəzi insanlarda mədə narahatlığına və ya narahatlığa səbəb ola bilər. Bunun səbəbi, həm banan, həm də sitrus meyvələrində turşulu qidalar var və bu ikisinin birləşməsi mədədə sərt ola bilər.
Bananları digər şirniyyatlar və desertlərlə birləşdirmək həddindən artıq şəkər istehlakına səbəb ola bilər ki, bu da çəki artımına və digər sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Banan və avokado yüksək miqdarda kalium ehtiva edir ki, bu da hiperkalemiyaya, qanda həddindən artıq kalium səviyyəsi ilə xarakterizə olunan vəziyyətə səbəb ola bilər. Buna görə də onların birləşməsindən qaçınmaq lazımdır.