Diabet üçün düzgün bəslənmə: hansı meyvələr sağlamdır və hansıları pəhrizdən ən yaxşı şəkildə çıxarır.
Xüsusilə diabetiniz varsa, insan qidası mühüm rol oynayır. Ancaq bütün meyvələr bədən üçün eyni dərəcədə faydalı deyil, xüsusən də qan şəkəriniz yüksəkdirsə.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, bu məlumatı baş endokrinoloqun mütəxəssisi Yekaterina Yanq verib.
Həkim banan, manqo, qarpız kimi meyvələri diabet xəstələrinin pəhrizindən çıxarmağı tövsiyə edir. Onların yüksək glisemik indeksi var, bu da qan şəkərinin səviyyəsinə mənfi təsir göstərə bilər. Bununla belə, alma, şaftalı, ərik, gavalı və çiyələkləri təhlükəsiz şəkildə yeyə bilərsiniz, çünki onlar diabet xəstələri üçün təhlükəsiz olan aşağı glisemik indeksli qidalardır.
Bundan başqa şəkər xəstələri üçün zərərli meyvələrdən biri də portağaldır. Onun glisemik indeksi orta diapazondadır, ona görə də ehtiyatla istehlak edilməlidir. Yadda saxlamaq lazımdır ki, qidalanmaya nəzarət diabetli bir insanın həyatında əsas rol oynayır.
Beləliklə, diabetik rasionda meyvələrin seçilməsinə düzgün yanaşma həyat keyfiyyətini əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıra və sabit qan şəkəri səviyyəsini saxlamağa kömək edə bilər.