Evdə nazik lavaş necə hazırlanır

08:58 - 29 Aprel 2025 - DİGƏR

Evdə hazırlanmış lavaş mağazada satılan lavaş üçün əla alternativdir. Mətbəxinizdə hər zaman tapa biləcəyiniz cəmi üç inqrediyentlə evdə dadlı, nazik lavaş hazırlaya bilərsiniz.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, onun hazırlanmasının özəlliyi ondan ibarətdir ki, xəmir şəffaf olana qədər çox nazik şəkildə yayılmalıdır. Lavaş şaurma, müxtəlif rulonlarda, tez səhər yeməyi üçün istifadə edilə bilər və ya sadəcə çörək əvəzinə xidmət edə bilər.
Tərkibi
buğda unu-350 q
su-180 ml
bitki yağı 2 çay qaşığı. 
duz -0,5 ç.q.
Duzu isti suda həll edin.
Unu bir qaba süzün. Quyu açıb içinə qaynar su və bitki yağı töküb xəmir yoğurun, əvvəlcə qaşıqla, sonra xəmiri yüngülcə un səpilmiş stolun üstünə qoyun və əlinizlə 5-10 dəqiqə xəmir yoğurun. Bir top halına salın, yapışqan filmə sarın və otaq temperaturunda 20-25 dəqiqə saxlayın.

Xəmiri on iki bərabər hissəyə bölün, toplara yuvarlayın və qurumasın deyə filmlə örtün. Səthi unla tozlayın, bir top götürün, əllərinizlə düz bir tort hazırlayın və sonra yuvarlanan sancaqla nazik bir təbəqəyə yuvarlayın, dairə şəklini verməyə çalışın. Bütün lavaşları eyni şəkildə hazırlayın.

Quru, yaxşı qızdırılan qızartma qabda hər tərəfdən təxminən 20-30 saniyə bişirin. Suya batırılmış fırça ilə lavaşı yağlayın və dəsmal ilə örtün. 15-20 dəqiqə saxlayın. Sonra bir çantaya köçürün və soyuducuda saxlayın.

Xəbər xətti