Tez-tez çay dəmləyəndə onun səthində bir nazik təbəqə görünə bilər. Belə bir hadisə bir çox çaysevərləri çaşdırıb. Amma əvvəlcədən panikaya düşməyə ehtiyac yoxdur, çünki mütəxəssislərin dediyi kimi, burada zərərli heç nə yoxdur və prosesin özü də tamamilə təbiidir.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, çayda olan polifenollar suda kalsium karbonatla qarşılıqlı əlaqədə ola bilər və təbəqənin daha sürətli formalaşmasına kömək edə bilər. Məlum olub ki, hər şey bəzən bir fincan çayın gözə daha az cəlbedici olmasına səbəb olan kimyəvi reaksiyadan irəli gəlir.
Bununla belə, bu barədə narahat olmağa dəyməz. Adətən çayın üzərindəki təbəqə sağlamlıq üçün olduqca təhlükəsiz olan yüksək kalsium tərkibli sərt suyun istifadəsinin nəticəsidir. Karbonat təbəqəsi keyfiyyətli çay və yaxşı suyun əlaməti ola bilər və həmişə hər hansı bir problemin əlaməti deyil.
Ancaq bu təbəqədən xilas olmaq istəyirsinizsə, mütəxəssislərin tövsiyələrindən istifadə edə bilərsiniz. Əsas odur ki, çay təbəqə ilə olsa belə, dadı və ətri ilə bizi sevindirən ecazkar içki olaraq qalır.