Texnologiyaya əməl olunarsa, qablaşdırılmış su orqanizm üçün təhlükəli deyil
Çin alimləri xəbərdarlıq edir ki, qablaşdırılmış su düzgün saxlanmadıqda sağlamlıq üçün təhlükə yarada bilər.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirir ki, qablaşdırılmış içməli su onun saflığını və minerallaşma səviyyəsini tənzimlənməyə uyğun olarsa təhlükəli deyil.
Belə məhsul gündəlik istifadə üçün təhlükəsizdir, xoş dada malikdir və müntəzəm sınaqdan keçirilir.
İstehsalçılardan zərərli çirklərin daxil olmasının qarşısını almaq üçün məhsullarının keyfiyyətinə və saxlama şəraitinə nəzarət etmək tələb olunur.
Dietoloq Olqa Redina qeyd edib ki, su üçün plastik qablaşdırma polietilen tereftalatdan hazırlanır və yüksək temperatura məruz qaldıqda mayenin içinə zərərli kimyəvi birləşmələr buraxa bilir.
Bu, yalnız saxlama şərtləri pozulduqda, məsələn, şüşələr uzun müddət günəş işığına məruz qaldıqda mümkündür.
Suyun təhlükəsizliyi aşağı keyfiyyətli plastikdən istifadə və ya istehsal prosesindəki sapmalardan da təsirlənə bilər.
Araşdırmalar göstərir ki, mikroplastiklər tərəvəz, balıq, dəniz məhsulları, bal, süd məhsulları və su da daxil olmaqla bir çox qida və içkilərdə olur.
Bununla belə, qablaşdırılmış suyun istehsalı və daşınmasına ciddi nəzarət bu məhsulu istehlakçılar üçün etibarlı seçimə çevirir.